Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

8ος Γύρος Ιπποδρόμου!

Μία επιτυχημένη διοργάνωση,από τον Π.Α.Σ.Ερμής Μαρκοπούλου,ο γνωστός "Γύρος Ιπποδρόμου",πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 27/07,για όλες τις νεαρές ηλικίες.
 
Με αρκετές συμμετοχές και καλό καιρό ξεκίνησε ο αγώνας.

Η νεαρή μας Λυδία Μούτσιου έβαλε στην συλλογή της,άλλο ένα έπαθλο πρώτης θέσης στην κατηγορία Μίνι Μικρά-κορίτσια.


Στην κατηγορία των Παμπαίδων,ο αγώνας κρίθηκε στο σπριντ του τερματισμού,με δεύτερο τον Σπύρο Ντόκο και τρίτο τον Μαρτίνο Μούτσιο.




Με τρεις συμμετοχές ο Παναθηναϊκός,τρεις θέσεις στο βάθρο.



Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ.

Το διήμερο 19,20/07/2014 διεξήχθη το Παν/νιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας (ΜΤΒ) στη θέση Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου.

Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο με την συμμετοχή 65 αθλητών και από την ομάδα μας στην κατηγορία Παίδων,είχαμε παρουσία με τους Ευθύμη Ντόκο και Παναγιώτη Ζουμά.

Ο Ευθύμης ξεκινώντας από την 7η θέση και ο Παναγιώτης από την 43η,έδωσαν έναν ακόμη καλό αγώνα,τερματίζοντας στην 13η και 17η θέση αντίστοιχα.Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης,τις τελευταίες τρεις ημέρες πριν τον αγώνα,αντιμετώπισε θέμα υγείας,το οποίο τον άφησε πολύ πίσω.
Την ίδια ημέρα δόθηκε εκκίνηση για την κατηγορία Γυναικών.

Παρούσες,η Ειρήνη Τερζή και η Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου οι οποίες κατέκτησαν την 9η και 11η θέση αντίστοιχα.


Την επόμενη ημέρα είχε σειρά ο αγώνας των Αντρών με τον καιρό να έχει δυσκολέψει λιγάκι την κατάσταση,ρίχνοντας μια σύντομη βροχή και καθιστώντας το έδαφος,κυρίως όπου υπήρχαν πέτρες,πιο γλιστερό.
Ο Θοδωρής Θεοδωρίδης,αν και με πρόσφατο κάταγμα στο δάχτυλο του χεριού του,τόλμησε να πάρει εκκίνηση,αλλά δυστυχώς μία πρόκα που διαπέρασε το λάστιχο του,τον άφησε γρήγορα εκτός αγώνα.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ανάβαση Αγίου Κωνσταντίνου

Με έξι αθλητές και έξι βάθρα,ο Παναθηναικός στην Ανάβαση Αγίου Κωνσταντίνου!

Την Κυριακή 20/07 πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο,η ανάβαση Αγίου Κωνσταντίνου,η οποία ξεκίνησε απο την πλατεία Ψηλών Αλωνιών και τερμάτισε στο Γρηγόρι.
Οι κατηγορίες ήταν χωρισμένες ηλικιακά ανα δεκαετία!
Πρώτος στην γενική κατάταξη ήρθε ο αθλητής μας Λάμπρος Ξοφάκης,σε μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων αλλά με μεγάλες κλίσεις.
Τα αποτελέσματα για την ομάδας μας ήταν:
1ος Λάμπρος Ξοφάκης 19-29
3ος Μίλτος Γιαννούτσος 19-29 (σύμπτηξη με αυτή την κατηγορία)
3ος Λουκάς Σκρέκης 30-39
1ος Μιχάλης Τζούφης 40-49
2ος Αλέξης Μπρούλης 40-49
1ος Δημήτρης Δημουλάς 50-59

Συγχαρητήρια σε όλους.

Παραθέτουμε την ευχαριστήρια επιστολή προς την ομάδα μας!

"Αξιότιμοι Κύριοι

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την θερμή συμπαράσταση και την άμεση και συγκινητική ανταπόκριση, που δείξατε και ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και οι ΑΘΛΗΤΕΣ του, που συμμετείχαν στην Ανάβαση Αγίου Κωνσταντίνου 2014.
Ο Αγώνας διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και σημειώθηκε νέο ρεκόρ διαδρομής.
Οι Αθλητές του Παναθηναϊκού στόλισαν τις συμμετοχές του αγώνα και κατέκτησαν και την 1η Θέση της Γενικής Κατάταξης.

Και πάλι ευχαριστούμε για την συμπαράστασή σας
Αντώνης Δραγώνας".

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Πανελλήνιο Πρωτ/μα Παίδων.

Το παρακάτω κείμενο είναι γραμμένο από τον γονέα που έζησε από κοντά όλο τον αγώνα των νεαρών αθλητών μας...

 "Το διήμερο 4,5 /07/2014 είχαμε το σημαντικότερο ποδηλατικό γεγονός της κατηγορίας ‘Παίδων’.
Αυτό ήταν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κούρσας που χωρίζεται σε δύο σκέλη, της ατομικής χρονομέτρησης και της αντοχής. Η Ποδηλατική Ομοσπονδία είχε επιλέξει ως τοποθεσία διεξαγωγής των αγώνων τα περίχωρα της Σπάρτης.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή είχαμε αγώνα ατομικής χρονομέτρησης μήκους 14 χλμ. και το Σάββατο τον αγώνα αντοχής συνολικού μήκους 84 χλμ.


ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Οι συμμετέχοντες ήταν οι καλύτεροι του κάθε σωματείου – ομίλου ποδηλασίας απ όλη την Ελλάδα, και ο αριθμός αυτών έφτασε τους 68. Ύστερα από κλήρωση, οι αθλητές μας ξεκίνησαν πολύ μπροστά, αδυνατώντας να ελέγξουν τους χρόνους του ανταγωνισμού. Το αγώνισμα ξεκίνησε στις 16.30 μe θερμοκρασία γύρω στoυς 33C. Ο Παναγιώτης Ζουμάς εκκίνησε 2ος και κατέλαβε την 21η θέση με χρόνο 21.57. Ο Εύθυμης Ντόκος εκκίνησε 9ος και κατέλαβε την 39η θέση με χρόνο 23.21, χρόνος που δείχνει πως ο Ευθύμης δεν ήταν στη μέρα του, μιας και μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

ΑΝΤΟΧΗ
Ο αγώνας έγινε το Σάββατο το απόγευμα στις 17.00, και είχε μήκος 84 χλμ ,δύο στροφές των 42 χλμ. Η θερμοκρασία από το πρωί είχε σκαρφαλώσει και κατασκηνώσει στους 35 C. Οι συμμετέχοντες στο αγώνισμα αυτό ήταν 64. Οι 7 από αυτούς εγκατέλειψαν τον αγώνα (ο ένας από πτώση).
Γενικώς ο αγώνας εξελίχτηκε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Ο Ζουμάς τερμάτισε στην 14η θέση, χάνοντας την 13η για λιγότερο από μισό τροχό. Στο ίδιο δευτερόλεπτο, με τον Παναγιώτη, τερμάτισαν 5 ποδηλάτες.
Τον Ντόκο ακολούθησε η κακή μέρα της ατομ. χρονομέτρησης και στην αντοχή κι έτσι αναγκαστικά περιορίστηκε στην 40η θέση.


Επόμενος σημαντικός αγώνας είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ στο Καρπενήσι το Σάββατο 18/07.
Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε και στους δύο ποδηλάτες μας ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Κείμενο:Σπύρος Ζουμάς

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Παν/νιο Πρωτ/μα Αντρών-Γυναικών 2014

Στις 27,28 & 29 Ιουνίου,πραγματοποιήθηκε το Παν/νιο Πρωτάθλημα,στα Τρίκαλα,για τις κατηγορίες Αντρών και Γυναικών.



Η ομάδα μας έδωσε και πάλι το παρόν.


Την Παρασκευή διεξήχθη το ατομικό χρονόμετρο για όλες τις κατηγορίες.
Στην κατηγορία των Γυναικών,η Ευγενία Καραμάνη ήρθε στην 11η θέση,η Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου στην 20η και η Μάγδα Παπαναστασίου στην 23η θέση.
Στην κατηγορία Αντρών την ίδια ημέρα,ο Ματτίας Κρίππελ τερματίζει στην 36η θέση,ο Κώστας Ζδράλης στην 41η και ο Κωστής Ξηρογιάννης,λόγω ενός σοβαρού τεχνικού προβλήματος,αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Την επόμενη ημέρα ήταν ο αγώνας αντοχής των Γυναικών.
Εκεί η Αλεξάνδρα τερμάτισε στην 18η θέση ενώ η Μάγδα δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.



Την Κυριακή και πλέον τελευταία ημέρα,έτρεχε η κατηγορία των Αντρών,5 στροφές των 30 χιλιομέτρων.
Ο Ματτίας ήρθε 46ος και στο ίδιο γκρουπάκι μαζί του,ο Κώστας Ζδράλης 52ος ανάμεσα σε 104 αθλητές που έλαβαν εκκίνηση.Στην 84η θέση τερμάτισε ο Σωτήρης Κουτρώτσιος και δυστυχώς το σπάσιμο από το νύχι του ντεραγιέρ του Χρήστου Ράπτη, δεν τον άφησε να τερματίσει.

Να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθεια τους την Μαριάνθη Μοσχούρη,τον Στέφανο Κρίππελ και τον Γιώργο Κατσέλη!
Συγχαρητήρια σε όλους και καλή ξεκούραση από τώρα!!!

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Σπύρος Ντόκος & Λυδία Μούτσιου νικητές του "Γύρου Ολυμπιακού Χωριού-Junior".

Στην κατηγορία Μίνι Μικρά κορίτσια,η Λυδία έδειξε άλλη μία φορά πόσο δυνατή είναι.Μετά την πρώτη στροφή που ήταν προεκκίνηση,άνοιξε τον ρυθμό,παραμένοντας κοντά στα πρώτα αγόρια και έτσι κέρδισε την πρωτιά.

Ο Σπύρος Ντόκος κράτησε την πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,αλλά φέτος στην κατηγορία Παμπαίδων.
Μετα την πρώτη στροφή έγινε ξεκόλλημα από δύο αθλητές της Λάρισσας,ακολούθησε γκρουπ με τέσσερις αθλητές εκ των οποίων ένας ο Σπύρος και ακριβώς πιο πίσω στο τρίτο γκρουπ ο Μαρτίνος Μούτσιος.



Στην πέμπτη στροφή περίπου,το δεύτερο γκρουπ,με ένα δυνατό ντεμαραζ του Σπύρου,κατάφερε να πιάσει τους ξεκολλημένους και λίγο αργότερα γίνονται ένα και με το τρίτο.
Μετά από μερικές "επιθέσεις"γίνεται πάλι ξεκόλλημα με έξι αθλητές και λίγο πριν τερματισμό,στα 600μ.,ο Σπύρος ξεκολλάει και με δυνατό ρυθμό καταφέρνει να κερδίσει την πρώτη θέση και λίγο πιο πίσω του ο Μαρτίνος στην όγδοη.



Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

"Γύρος Ολυμπιακού Χωριού-Junior".

Την Κυριακή 29 Ιουνίου,το ποδηλατικό τμήμα του Παναθηναϊκού,διοργάνωσε ποδηλατικό αγώνα για όλες τις νεαρές ηλικίες,εντός του Ολυμπιακού Χωριού.

Ο καιρός ήταν σύμμαχός μας με εξαίρεση τον δυνατό άνεμο που είχε,αλλά χωρίς να μας δυσκολέψει κάπου.
Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 10:30 με πρώτη εκκίνηση,προσχολικές ηλικίες,παιδάκια με τρίκυκλα ποδηλατάκια και με βοηθητικές ρόδες,τα οποία έκλεψαν την παράσταση και βραβεύσαμε όλα με μετάλλιο για την συμμετοχή τους.
Για λόγους ασφαλείας,επειδή δεν απομακρύνθηκαν όλα τα σταθμευμένα οχήματα των κατοίκων στο κατηφορικό μέρος του αγώνα,η διαδρομή τροποποιήθηκε.Ο γύρος πλέον από 5.2km έγινε 2.6km περίπου.
Στην συνέχεια ξεκίνησαν στις 11:00 οι Παμπαίδες και Πανκορασίδες μαζί κάνοντας 10 στροφές,έπειτα τα Μίνι Μικρά στις 12:15 με 2 στροφές και τα Μίνι Μεγάλα 4 στροφές στις 12:45 με πρώτη στροφή σε κάθε κατηγορία ως αναγνωριστική.
Με το τέλος της κάθε κατηγορίας,προσφέραμε σε όλους τους αθλητές/τριες καθώς και συνοδούς,κρουασάν,νερό και πορτοκαλάδα.



Σε όλες τις εκκινήσεις,είχαμε τρία δίκυκλα,τα οποία κάλυπταν όλους τους αθλητές,ως προπομπός το ένα,οπισθοπομποί τα άλλα δύο και παράλληλα με την Πολιτική Προστασία και τον γιατρό του αγώνα,ότι συμβάν έτυχε,αντιμετωπίστηκε άμεσα.
Λίγο πριν τις απονομές,καλέσαμε όλους τους αθλητές/τριες που έλαβαν μέρος καθώς και τους εκπροσώπους-προπονητές των ομάδων,με σκοπό να κάνουμε ενώπιον τους την κλήρωση που μοίρασε δωράκια αξίας 425€ σε 15 νεαρούς/ρες.




Ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού,κ.Ηλίας Μιχαλαριάς,βράβευσε τους νικητές των αγώνων και έδειξε ιδιαίτερα ευχαριστημένος για άλλη μία φορά από όλη την διοργάνωση,άλλη μία εμπειρία δίπλα στους νεαρούς ποδηλάτες, στέλνοντας τις ευχαριστίες του προς όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και δίνοντας ραντεβού για το 2015 με τον επόμενο Γύρο.


Λίγο πριν το τέλος των απονομών,έγινε μία ξεχωριστή βράβευση,δίνοντας μετάλλιο στις πρώτες τρεις πολυπληθέστερες ομάδες. 





Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά όλους όσους παρευρέθηκαν καθώς και τα σωματεία που ήρθαν από την επαρχία.
Τον Σύλλογο Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού.
Την Πολιτική Προστασία.
Τον γιατρό του αγώνα,Άγγελο Ιωαννίδη για την προσφορά του.
Το κατάστημα "Βερόπουλος"Θρακομακεδόνων για την χορηγία με εμφιαλωμένα νερά.
Την Τροχαία Νέας Ιωνίας.
Την Αλυτάρχη μας,Μαρία-Σοφία Λιανού που έβγαλε εις πέρας τον αγώνα σχεδόν μόνη της,λόγω έλλειψης κόσμου στο Παν/νιο Πρωτ/μα Δρόμου.


Προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους και συναθλητές μου που βοήθησαν για το στήσιμο του αγώνα καθώς και την παρουσία τους σε κομβικά σημεία του αγώνα,την Δέσποινα Σισμανίδου,τον Κωστή Ξηρογιάννη,τον Βασίλη Οικονομίδη,τον Στέφανο Κόκκινο,ο οποίος ήρθε από την Άμφισσα(Άσπρα Σπίτια)μόνο για τον αγώνα καθώς και τον αδερφό μου Παναγιώτη Φωκά.

Σας ευχαριστούμε όλους!!!
Δίνουμε ραντεβού το 2015 με τον επόμενο Γύρο.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

"Γύρος Ολυμπιακού Χωριού-Junior".

Το ποδηλατικό τμήμα του Παναθηναϊκού,θέλει να ευχαριστήσει όλα τα σωματεία και τους αθλητές/τριες που δέχτηκαν την πρόσκληση για τον αγώνα "Γύρος Ολυμπιακού Χωριού-Junior".
Αν δεν είναι λάθος ο υπολογισμός,θα δώσουν το παρόν:
17 σωματεία
92 αθλητές/τριες
Σας ευχαριστούμε πολύ και καλή επιτυχία σε όλους/ες.